Haber

Mersin’de Toplu Taşıma Araçları Denetleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların toplu taşıma araçlarında sağlıklı ve konforlu yolculuk yapabilmeleri için denetimlerini sürdürüyor.

Yaz sıcaklarının etkilerinin fazlasıyla hissedildiği kentte, Trafik Polisi Şube ekipleri, toplu taşıma kullanan vatandaşların rahat yolculuk yapabilmesi için kentin birçok noktasında denetim ve denetim işlemlerini yoğunlaştırdı. Kontrollerde klimaların çalışır durumda olması, emniyet kemerlerinin takılı olması, duraklar dışında inip binilmesi, sigara içilmesi, telefonla konuşulması ve yolcuların davranışlarına dikkat edildi. Kentin farklı noktalarında toplu taşıma araçlarında denetimlerini sürdüren gruplar, 2023’ün ilk 6 ayında 28 bin 723 ticari aracı muayene etti ve kural ihlali tespit edenlere cezai işlem uyguladı. Son iki ayda toplu taşıma müdürlüğüne uymayan 140 araca ceza kesildi.

“Vatandaşlarımızı rahat ettirmek için sık sık denetimler yapıyoruz”

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte iklim kontrolü ve tehlikeli taşımacılık konusunda kontrollerini sıkılaştırdıklarını belirten Polis Şube Müdürü Uğur Kubat, “Araç sürücülerini her konuda uyarıyor ve bilgilendiriyoruz. Denetimlerimizi yolcularımızın daha rahat seyahat edebilmeleri ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için yapıyoruz.”

Konforlu bir seyahat için kontrol sürecinde kıyafet, sigara, araç aksesuarları, yolcuların davranış ve konuşmaları gibi birçok hususun dikkate alındığını kaydeden Kubat, “Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzluk durumunda ‘Alo 185’ üzerinden 24 saat bize ulaşabiliyor. Şikayet geldiği andan itibaren ekiplerimiz gereğini yapıyor” dedi.

Denetim ve denetimlerin asıl amacının araç sahiplerine cezai yaptırımlar uygulamak yerine Mersin halkının daha inançlı seyahat edebilmesi için ulaşım kalitesini artırmak olduğunu belirten Kubat, “Büyükşehir Belediyesi olarak kontrol ve denetimlerimiz hız kesmeden devam edecek.”

Yapılan kontrollerden vatandaşların da oldukça memnun olduğu kaydedildi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu